In mijn werk kom ik veel mensen tegen die te maken hebben met problematiek waar een taboe op heerst. Ik vind het jammer om te zien dat zij met vrijwel niemand over dit onderwerp kunnen praten, ook niet met elkaar. Dit bracht mij op het idee om mensen bij elkaar te brengen die met vergelijkbare thema’s worstelen Dit biedt de gelegenheid om van elkaar te leren, het gevoel te krijgen dat jij hier niet alleen in staat en elkaar hierin te ondersteunen. Ik geloof dat alleen al het bespreekbaar maken in een veilige omgeving, helend kan werken.
De groepssessies starten met educatie over het betreffende onderwerp. Uiteraard kunnen mensen uit de groep hun eigen ervaringen delen. Echter hoeft dit niet! Het is vooral belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en de vrijheid heeft om te delen naar eigen wens en invulling. Er is ruimte om elkaar vragen te stellen en een open gesprek aan te gaan.
In de groepssessies integreer ik af en toe ook oefeningen die we samendoen of die je in je vrije tijd kan doen (denk bijv. aan schrijfopdrachten).
De groepssessies hebben geen vaste, strakke structuur en dit maakt dat er veel ruimte is voor datgene waar behoefte aan is in de groep. Het is mogelijk om naast individuele sessies, ook deel te nemen aan de groep.
Voor welke thema’s zijn er groepen opgericht?
Op dit moment start ik groepen voor mensen die te maken hebben (gehad) met;
Wil jij deelnemen aan één van bovenstaande groepen, neem dan contact met mij op. Bij genoeg deelnamen start ik een nieuwe groep.
De lotgenotengroep bestaat uit een wekelijkse groepssessie van 1 uur voor de duur van 6 weken. Als na deze 6 weken blijkt dat (een deel van) de groep samen nog verder wil gaan is het mogelijk om dit te verlengen.
Om meer veiligheid en verbondenheid te creëren, komen er geen nieuwe mensen bij.
Heb je behoefte aan een groep met een ander thema? Laat het mij weten! Dan zal ik inventariseren of er meer mensen geïnteresseerd zijn.
Hoe weet je nou wie jou de beste hulp kan verlenen? Bij welke instelling of praktijk moet je aankloppen, om de behandeling te krijgen die past bij jouw hulpvraag?
Ik begrijp dat het soms lastig is om hierachter te komen, gezien het enorme aanbod aan psychologische hulp dat beschikbaar is.
Vooral als je last hebt van klachten, kan het verdwalen in het GGZ bos er uiteindelijk toe leiden dat het zoeken naar hulp een enorme drempel voor je wordt. Het kan je er zelfs van weerhouden om daadwerkelijk hulp te zoeken!
Herken jij dit?
In één sessie met mij, kan ik je helpen om meer inzicht te krijgen in de klachten die je ervaart en wat jij nodig hebt om te herstellen. Ik bespreek samen met jou de mogelijkheden die er zijn en begeleid je in het vinden van de zorg die bij jou past.
Je kan bij mij terecht voor een verscheidenheid aan psychische klachten. Ik behandel mensen die last hebben van depressieve gevoelens, oververmoeid zijn geraakt door stress of overwerken, last hebben van angst en paniekklachten, gestagneerd zijn in hun rouwproces, een negatief zelfbeeld hebben, moeite hebben met het reguleren van hun emoties en mensen die last hebben van een onverwerkt trauma.
In principe vinden alle behandelingen plaats via videobellen. Dit lijkt misschien wat afstandelijk, maar ik heb zelf mogen ervaren dat deze afstand zeker geen belemmering hoeft te zijn. Het creëren van een vertrouwensband, voelen van elkaars energie en herkennen van emoties is net zo krachtig tijdens beeldbellen als tijdens een face-to-face behandeling.
Ook traumaverwerking middels EMDR is goed online te behandelen. Indien je dit toch wat spannend vindt is het in overleg eventueel mogelijk om de EMDR-sessies bij je thuis te doen. Neem in dat geval contact met mij op voor verder overleg.
Twijfel je of ik je kan helpen met jouw hulpvraag? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, zodat wij samen kunnen kijken of ik je kan helpen.